Blog search

Archives

Tags

Travel to South of Greece

When in Vrita there was a lot of snow our internet stopped working and it was impossible to go to birdmonitoring becouse of the cold and our coordinator couldnt come to the village with her car. So we couldnt do any work and me and Pierre decided to go for a travel in the south of Greece to find some sun.
We went from Edessa to Thessaloniki to take the nighttrain to Athens. It was an 8 hour travel during the night and we arrived in the morning at 7.30. It was the day after the big demostration in the center of the city. I saw alot of glass pieces and garbage lying around on the streets. Air was very heavy to breathe becouse of the gas used during the demostration. But the people cleaned the streets and opened their bussinesses as usually.
We stayed in Athens for 3 days and then we decided to visit Kalamata and ofcourse for one night Gialova lagoon where is also the Hellenic Ornithological Society project. In Gialova there was really beautiful. We walked around the lagoon maybe for 5 hours with another volunteer Elena from Russia. Also she took us to the Nestors cave and castle which was on the top of the mountain. There was a really amazing view of the sea, lagoon and Pylos city.
After Pylos and the lagoon we went back to Kalamata for few days to see the carnival and to enjoy a really good ice cream on the beach in a sunny day with the other volunteers from Kalamata.

Eno

Vrita külas suure lume tõttu oli võimatu teha linnuseiret kuna väljas oli väga külm ja meie koordinaator ei pääsenud oma autoga külla. Samuti meie internet ei töötanud enam ja seega ei olnud meil enam midagi teha seal ja otsustasin Pierre’iga minna väikesele reisile 2 nädalaks lõunasse, et nautida pisut soojemat ilma.
Läksime Edessast Thessalonikisse, et minna Ateenasse öörongiga. See kestis ligikaudu kaheksa tundi ja kell 7.30 olime Ateenas. Algselt oli plaan külastada vabatahtlikke Xylokastros, kuid otsustasime siiski jääda mõneks päevaks enne kui lahkume Kalamatasse.
Jõudsime Ateenasse päev pärast suurt streiki ja kesklinnas oli tohutu segadus. Igalpool vedeles praht ja klaasikillud. Samuti oli väga raske hingata ja silmad kipitasid kuna kasutati mingisugust gaasi. Inimesed koristasid tänavaid ja avasid oma ärid nagu ikka tavaliselt.
Minnes Kalamatasse otsustasime külastada ka Gialova laguuni, mis on Kalamatast ainult 30 km kaugusel. Seal oli lihtsalt hämmastav. See piirkond nägi välja nagu tavaliselt olen harjunud nägema Kreeka turismi piltidelt. Gialova laguunis on ka Hellenic Ornithological Society projekt ja oli päris huvitav vaadata, mida teised vabatahtlikud seal teevad. Aljona, kes on vabatahtlik Venemaalt näitas meile palju huvitavaid kohti ja vaatamisväärsusi. Kõndisime ümber laguuni ligikaudu 5 tundi ja külastasime ka kuningas Nestori kindlust mäe otsast ja mingisugust koobast. Sealt kindluselt oli tohutu võimas vaade. Nägime kõike ümbritsevat väga selgelt: mäed,laguun, meri, Pylose linn. Väga ilus piirkond.
Pärast ühte päeva laguunis lahkusime tagasi Kalamatasse et näha karnivali ja nautida kena ilma rannas ,teiste vabatahtlikega, väga hea jäätisega.

Eno