Blog search

Archives

Tags

EVS Midterm seminary

After our trip in Kalamata me and Pierre had our Midterm seminary in Athens for five days. This time there participated 45 volunteers of all over the Greece. It was great to see again the volunteers from the first seminary who I havent seen a long time and also I met a lot of new people.
This time the seminar was different. The trainers focused more to the problems volunteers might have and about the future what are we going to do later when we go back to our countries. It was really interesting and I got a lot of good information and it made me think more about my future.
People in the seminary were really great- a lot of different people from other countries. This time I was very surprised becouse there were also two estonian girls and it was at first very hard to start to speak in estonian- all the time a struggle not to speak english words.
During the seminar I visited a lot of places with the other volunteers. But the most special was definately mountin Lykavitos in the center of Athens. There is a church on top and a really great view of the city. We visited this mountain in night and we saw allover city lights but the climbing to the top was actually really tireing.
In the last night of the seminary we had a party in the hotel and it was actually quite sad becouse I knew that a lot of people I wont see again.

Eno

Pärast reisi Läksime otse kalamatast EVS Midterm seminarile 5 päevaks mis toimus Ateenas. Seekord osales seal 45 vabatahtlikku erinevatest Kreeka piirkondadest. Oli väga tore jälle kohata inimesi eelnevast seminarist ja kohale tuli ka palju uusi vabatahtlikke, keda ma ei olnud varem kohanud.
Seekord oli seminar teistsugune. Rohkem räägiti erinevatest probleemidest mis võivad vabatahtlikel olla ja loomulikult ka meie tulevikust. Mida me kavatseme edaspidi teha kui meie aeg saab läbi Kreekas ja lahkume tagasi oma riikidesse. Seminar oli väga huvitav ja sain väga palju huvitavat informatsiooni ja hakkasin rohkem mõtlema oma tuleviku üle.
Vabatahlikud seminaril olid väga erinevad ja huvitavad. Inimesed moodustasid väga huvitava keskkonna ja see periood oli väga nauditav. Mind isegi üllatas, et seminaril osalesid ka kaks eesti tüdrukut. Alguses oli väga raske rääkida eesti keeles, kuna koguaeg oli sisemine võitlus mitte öelda inglise keelseid sõnu.
Vabal ajal külastasime palju erinevaid huvitavaid paiku, kuid kõige huvitavam oli mägi Lykavitos Ateena keskel. Selle mäe otsas oli tohutu hea vaade ja seal asus ka kena väike kirik. Me külastasime seda mäge öösel mistõttu nägime tohutult linnatulesid ja seal oli väga ilus. Üles ronimine oli muidugi väga keeruline ja väsitav- eriti kui on palju riideid seljas.
Viimasel seminari õhtul oli meil pidu hotellis ja see oli veidike kurb, kuna ma teadsin et väga paljusid inimesi ei kohta ma tõenäoliselt enam kunagi.

Eno