Blog search

Archives

Tags

Welcome to Vryta!

Welcome to Vryta! I’m Mari-Liis and I am from Estonia. I am new EVS volunteer in Agra-Vryta wetland project. I started my EVS already in June in Gialova lagoon project. This is also HOS project. And there we had work with bird monitoring, public awareness and Chameleon protection. Gialova is in South-Greece.

In Gialova I was busy all summer with public awareness in information center. Gialova was very touristic place. And because of that we had many tourists. We were three volunteers, me and two French girls – Lucie and Vanessa. They are very nice girls.

Work with birds and Chameleon was very interesting. I had very little experience in this field. Now I can say that my new hobby is bird watching. And I hope that I have possibility to continue work with birds back in Estonia.

I finished my Gialova project in October. And after that I had very extraordinary holiday with Caroline and her friend. We started with visiting Acropolis in Athens. Next we went to Crete, to city called Chania. It is very beautiful but quite touristic place. In Crete we hiked in Samaria national park and Balos mountains. The last hike was extreme and dangerous, totally different what we expected. But OK, it was very beautiful. And now we have stories to tell everybody.

November, our last month in Greece! We finish Agra-Vryta project beginning of December. Vryta life is quiet and good opportunity to think about future. If we continue with different projects, voluntary or work with birds. But anyway we are still enjoying our few week here in Vryta North-Greece.

Mari-Liis

 

Tere tulemast Vrytasse! Ma olen Mari-Liis, uus EVS vabatahtlik Agra-Vryta märgala projektis. Ma alustasin vabatahtliku tööga juuni kuus Gialova laguuni projektis. See projekt kuulub ka HOS organisatsiooni, mis tegeleb lindude loendamise, info jagamise ja Chameleonide kaitsmisega. Gialova asub Lõuna-Kreekas, mis on väga ilus koht. Nüüd on mul võimalus näha Põhja-Kreekat.

Minu EVS Kreekas on läinud üle kivide ja kändude. On olnud nii häid kui ka halbu hetki. Kuid ma olen õnnelik, et mul on olemas EVS kogemus. Ma alustasin siis oma projektiga juuni kuus Gialovas. Ma olin koos kahe prantslannaga, Lucie ja Vanessa. Nad olid juba veebruari kuust seal. Väga toredad tüdrukud.

Kolm kuud oli meil palju tööd, eriti informatsiooni keskuses. Kuna Gialova ja Pylos (naaberlinn) on mõlemad kuurort linnad. Seega turiste oli palju. Töö lindude ja Chamelonidega oli väga huvitav. Eelnevalt oli mul väga väike kogmus lindudega. Aga nüüd on minu uueks hobiks linnuvaatlus.

OH ja Kreeka temperatuur suvel on ikka väga kuum. Liiga kuum eestlase jaoks. Saan nüüd aru siesta vajadusest. Ja meri oli vapustavalt mõnus ja väga soolane.

Oktoobri kuus oli mul puhkus nädal aega. Mis oli väga seikluste rohke. Olin koos Caroline’ga, kes on Vryta projektist ja tema sõbraga. Alustasin oma puhkusega Ateenas Acropoli külastamisega. Pärast seda sõitsime laevaga Kreeta saarele Chania linna. Väga ilus linn kuid väga turistide rohke koht. Kreetal me käisime Samaria rahvuspargis ja Balose mägedes matkamas. Viimane matk oli väga ekstreemne ja ohtlik. Pärast seda oli selline tunne, et tulevikus ma enam ei matka kuhugile. Aga nüüd on hea rääkida ja meelde tuletada mida me kõik tegime.

Meie viimane kuu Kreekas! Koos Caroline’ga lõpetame projekti detsembri kuu alguses. Siine elu on vaikne. Meie üheks hobiks on kokkamine. Küpsetame kooke, keedame marmelaadi ja palju muud. Oleme hakanud ka tuleviku peale mõtlema, et mis pärast meie EVSi saab. Vabatahtliktöö kodumaal või välismaal? Grundvig või Leonardo Da Vinci programmist osavõtmine? Töö seotud linduega looduskaitsealal või midagi muud? Palju küsimusi on tekkinud. Kuid hetkel jääme nautima meie viimast kuud Kreekas.

Mari-Liis